t'magazijn

Vakantiewoningen
Culinair

Gastronomisch tafelen

U wenst uw verblijf een extra accent te geven door uzelf te verwennen op een overheerlijk gastronomisch etentje. Haspengouwse topkwaliteit aan een zeer aantrekkelijke prijs. Wij hebben voor u enkele  etablissementen in surprise. U zult tafelen in één van de oudste 'Gravensteden' van België of in DE FRUITSTAD  van het land. Maak zelf maar uw keuze, beide een super gezellige lokatie met overheerlijke menu's.

Reserveren is een noodzaak en kan samen met het boeken van uw logment.

Ontbijt

Enkel mits reservatie vooraf samen met het verblijf.

Cultuur

In het nabijgelegen Vechmaal:

De Sint-Pieterskapel is een kapel in Vechmaal in de Belgische gemeente Heers in de provincie Limburg. De kapel is gelegen op een lichte verhoging en wordt omgeven door het kerkhof. Dit kerkhof was niet niet ommuurd, maar tegenwoordig omhaagd en vroeger lag er een gracht en een aarden wal omheen. Ze is gelegen aan de Heurnestraat aan een klein pleintje in de buurtschap Sint-Pieters-Heurne.

De romaanse kapel is gewijd aan Sint-Pieter.

Fietsen en wandelen

De Monumenten- en Landschapsroute te Vechmaal en Heers

Deze fietsroutes leiden u door een typisch “Droog-Haspengouws” landschap.  Een heuvelachtig open landschap waar landbouw en fruitteelt hoogtij vieren.  Des te opvallender worden de spaarzame bosjes en het regelmatig opduiken van één, twee of drie eeuwenoude eiken- of linde bomen, die temidden van de akkers de tijd trotseerden. Ook holle wegen typeren dit landschap.  De talloze, enorm functioneel opgevatte, vierkantshoeven met hun sobere aanblik, werden destijds rondom de dorpskern gebouwd.  In elke hoeve onderscheidde men duidelijk 3 hofdelen: het eigenlijke woonhuis, de stallen en de schuur.  Men kwam er binnen langs een torenvormige wijde ingangspoort die uitkwam op het binnenplein.